Vuelta Fietshub en Stichting Pumptrack slaan handen ineen

De eye-catcher van de Vuelta Fietshub? Dat is de Plastic Track! Deze mobiele BMX-baan vormt het middelpunt van het fietsdorp.

De mobiele BMX-baan vind je terug op iedere locatie waar het rondreizende fietsdorp zal neerstrijken. De baan is een initiatief van  Stichting Pumptrack en de allereerste Plastic Track wordt ingezet tijdens de Vuelta Fietshub. De Plastic Track is niet zomaar een baan. Hij is gemaakt met de grootste 3D-printer van de wereld en helemaal gemaakt van gerecycled plastic. De Plastic Track zorgt daarmee niet alleen voor veel speelplezier en beweging, maar ook voor het slinken van de plastic afvalberg en meer bewustzijn over duurzaamheid en het milieu.  

Naast de plastic track vind je een inzamelpunt voor plastic flessen in de Fietshub. Ruim jouw buurt op en breng de plastic flessen naar de Fietshub. Wie weet komen ze via recycling wel terug in de volgende Plastic Track!

Kom naar een van de vele locaties in de stad en provincie Utrecht, waar de Vuelta Fietshub in aanloop naar de start van de Vuelta zal neerstrijken. Pak een BMX of step en ontdek hoe de techniek op de Plastic Track werkt. Je kunt niet alleen fietsend en steppend de baan over, maar ook rollend op je skates, longboard, rolstoel en loopfiets!

Kick off geannuleerd

Vuelta Fietshubs in de maand mei afgelast

Door de aangescherpte maatregelen van het kabinet rondom het Corona virus (COVID-19) van 23 maart j.l. en daarmee het besluit om alle bijeenkomsten en evenementen