Definitief geen Vueltastart in Utrecht in 2020

Vandaag is bekend geworden dat La Vuelta Holanda de start van de Ronde van Spanje 2020 heeft moeten teruggeven aan de Spaanse organisatie van La Vuelta. Daarmee gaat een streep door het activatieprogramma in de aanloop naar de Vueltastart waar ook de Fietshubs onderdeel van zijn.

Dit nieuws is te lezen in het bericht dat La Vuelta Holanda vanochtend heeft gepubliceerd op haar website.

Maandenlang hebben we vanuit SportUtrecht in samenwerking met Wielerplatform Utrecht en ondersteund door geweldige partners keihard gewerkt om de Fietshubs tot een succes te maken. De teleurstelling overheerst op dit moment, maar uiteraard staat de volksgezondheid voorop.

Het concept dat we met de Fietshubs hebben ontwikkeld staat als een huis en is iets waar we trots op mogen zijn. Vanuit die gedachte kijken we vooruit en beraden ons over de vorm waarop dit project alsnog een vervolg kan krijgen.

Er liggen immers genoeg kansen om middels de Fietshubs het fietsen in de breedste zin te stimuleren, te verbinden met culturele activiteiten en de samenwerking aan te gaan met lokale organisaties en ondernemers. Met de Fietshubs bieden we een fietsdorp, op een centrale plek in de wijk, een platform, om mensen, organisaties en activiteiten samen te brengen.

Want: hoe mooi zou het zijn als we de periode vanaf nu tot een mogelijke nieuwe Vueltastart in Utrecht in 2022 kunnen overbruggen met ons rondreizende fietsdorp. Dat we alsnog neerstrijken in Utrechtse wijken en doorkomstgemeenten in de provincie, zodat iedereen tegen die tijd weet van het bestaan van de Fietshubs!

Wordt vervolgd! Blijf gezond!

Houd onze website en social media kanalen Facebook en Instagram in de gaten!

Organisatie Vuelta Fietshub

Kick off geannuleerd

Vuelta Fietshubs in de maand mei afgelast

Door de aangescherpte maatregelen van het kabinet rondom het Corona virus (COVID-19) van 23 maart j.l. en daarmee het besluit om alle bijeenkomsten en evenementen