Enthousiaste fietsers gezocht voor project Taalschool Utrecht

Voor het Move-project van Stichting Move & Vuelta Fietshubs zijn we op zoek naar enthousiaste fietsende studenten en young professionals die het leuk vinden om zich in te zetten voor kinderen van de Taalschool in Utrecht.

Taalschool Utrecht

Als vrijwilliger voor dit Move-project zet je samen met Stichting Move en het project Vuelta Fietshub van SportUtrecht & Wielerplatform Utrecht een kortlopend maatschappelijk fietsproject op met groep 8 van de Taalschool in Utrecht. Dit is een school voor nieuwkomers die niet of nauwelijks de Nederlandse taal spreken.

Thema: fietsarmoede

Samen met deze kinderen bedenk en organiseer je iets positiefs voor de buurt van de kinderen omtrent het thema fietsarmoede. Dit kan bijvoorbeeld een fietsclinic zijn voor de buurt of het maken van een fietskunstwerk! Daarnaast geef je de kinderen een kijkje in jouw fietsleven. Bijvoorbeeld door een bezoek aan jullie werkplek, aan een wielerbaan of door het geven van een fietstraining voor de kinderen in een van de Fietshubs.

Motiveren, activeren en projectervaring opdoen

Tijdens dit Move-project leer je hoe je je omgeving kunt motiveren en activeren om samen iets te bereiken en doe je ervaring op in projectmanagement. Daarnaast staat de verbinding centraal tussen twee leefwerelden die elkaar nauwelijks ontmoeten, die van de kinderen van de taalschool en jullie als fietsers.

Enthousiaste fietsers gezocht!

Stichting Move is voor dit project op zoek naar enthousiaste fietsende studenten en young professionals uit Utrecht in de leeftijd tot 30 jaar om dit mooie project op te zetten dat loopt van eind maart t/m juli! Gemiddeld kost een project je 2 à  4 uur per week. Deelname is op vrijwillige basis.

Je wordt tijdens het project gecoacht en begeleid door een projectcoördinator van Move die je helpt je talenten in te zetten.

Meer informatie en aanmelden

Vind jij het leuk om vanuit je enthousiasme voor fietsen iets te doen voor kinderen in Utrecht? Meld je dan aan via eva@stichtingmove.nl.

Kijk voor meer informatie op www.stichtingmove.nl/studenten


Kick off geannuleerd

Vuelta Fietshubs in de maand mei afgelast

Door de aangescherpte maatregelen van het kabinet rondom het Corona virus (COVID-19) van 23 maart j.l. en daarmee het besluit om alle bijeenkomsten en evenementen