Team Jumbo-Visma Academy wil met clinics meer jongeren op de fiets krijgen

In de Vuelta Fietshubs worden fietsclinics en andere creatieve en culturele activiteiten georganiseerd. Ook de schoolclinics van Team Jumbo-Visma Academy zijn onderdeel van dit programma.

In het voorjaar van 2019 heeft Team Jumbo-Visma de Tea Jumbo-Visma Academy opgericht. Dit initiatief is erop gericht jongeren kennis te laten maken met de wielersport. Er zijn namelijk steeds minder licentiehouders in de categorieën nieuwelingen en junioren in de leeftijd 15 tot en met 18 jaar.

De Team Jumbo-Visma Academy wil daar verandering in brengen. Op diverse scholen in het voortgezet onderwijs zullen er daarom clinics georganiseerd worden om jongeren in contact te brengen met de wielersport. Daarnaast wordt er in samenwerking met een aantal wielerverenigingen gewerkt aan een werkwijze om de wielerverenigingen naar een hoger niveau te brengen. De Academy omvat ook een Development Team, een opleidingsploeg voor jonge talenten tot 23 jaar oud.

De schoolclinics van de Team Jumbo-Visma Academy passen perfect bij het initiatief van SportUtrecht en Wielerplatform Utrecht. Deze partijen organiseren in aanloop naar de Ronde van Spanje die op 14 augustus 2020 start in Utrecht de Vuelta Fietshubs. In dit rondreizend fietsdorp worden fietsclinics en allerlei andere sportieve, creatieve en culturele activiteiten georganiseerd waaraan geïnteresseerde leerlingen deel kunnen nemen.

Kick off geannuleerd

Vuelta Fietshubs in de maand mei afgelast

Door de aangescherpte maatregelen van het kabinet rondom het Corona virus (COVID-19) van 23 maart j.l. en daarmee het besluit om alle bijeenkomsten en evenementen