WAT IS ER TE DOEN?

In vogelvlucht vind je hier de activiteiten die we op alle Fietshub-locaties organiseren. 

Je vindt de Vuelta Fietshub in verschillende Utrechtse wijken. Ook kun je ons bezoeken in meerdere gemeentes in de provincie Utrecht.

Pumptrack
Plastic Track

Voor iedereen \\ Iedere vrijdag een zaterdag in de Fietshub

Leef je uit op de pumptrack! Deze mobiele BMX-baan vormt het middelpunt van het fietsdorp. Pak een BMX of step en ontdek hoe de techniek op de pumptrack werkt. Je kunt niet alleen fietsend en steppend de baan over, maar ook rollend op je skates, longboard, rolstoel en loopfiets.

De pumptrack is niet zomaar een baan. Hij is gemaakt in de grootste 3D-printer van de wereld en helemaal gemaakt van van gerecycled plastic. Dit initiatief van Stichting Pumptrack zorgt niet alleen voor veel speelplezier en beweging, maar ook voor het slinken van de plastic afvalberg en meer bewustzijn over duurzaamheid en het milieu. 

Naast de plastic track vind je een inzamelpunt voor plastic flessen in de Fietshub. Ruim jouw buurt op en breng de plastic flessen naar de Fietshub. Wie weet komen ze via recycling wel terug in de volgende Plastic Track!

Plastic Pumptrack
Bike Brothers

BIKE BROTHERS

Onderdeel Scholenprogramma \\ Vrijdagochtenden

Tijdens het scholenprogramma op vrijdagochtenden verzorgen de Bike Brothers een interactieve theatervoorstelling voor alle bezoekende klassen in de Fietshub.

Het stalen ros doet in Nederland, als vervangend paard, al bijna honderdvijftig jaar trouw diens als misschien wel hét ultieme vervoermiddel. Het is snel, gezond, duurzaam, handig én superleuk, maar wat weten we nu eigenlijk van de fiets?

Dat onderzoeken de Bike Brothers onder andere met de spelshow: ‘Ken je fietsen’’, waarin we het publiek aan de tand voelen over hun fietskennis (geschiedenis, cultuur, techniek) in het algemeen en de Vuelta in het bijzonder.

Fiets je abstract

Voor iedereen \\ Zaterdagmiddagen op alle locaties

Atelier DoG verzorgt een gaaf creatief programma in de Fietshubs met: FIETS JE ABSTRACT – Maak samen een unieke Muró!

Sportief en creatief samen aan de slag met de verf-fiets. Zo maakt elke wijk een eigen Muró!

Kies met je team de mooiste kleuren verf, stap op de fiets en trap zo hard als je kunt! Jij en je tegenstander spatten verf op de muur, wie komt er het hoogst?

Wat zie jij in de verfspetters? Laat je inspireren door de bekende Spaanse kunstenaar Miró, en maak je kunstwerk af met mooie lijnen en vormen. 

 • Battle in teams tegen je buurtgenoten
 • Samenwerking
 • Sportief en creatief

PIMP YOUR RIDE

Voor alle leeftijden \\ Zaterdagmiddagen op alle locaties

Maakstation – versier je fiets of rolstoel! Maak samen met echte kunstenaars een kunstwerk van je fiets of rolstoel bij het maakstation. Verlicht deze met glow-in-the-dark-kralen en lampjes, transformeer je rollende voertuig in een Spaanse stier, knutsel vlammende wielen of maak een muziekinstrument van je trappers. Zoek tussen de knutselspullen, en ga los. Zo maak je van je fiets of rolstoel een vette ride waarmee je gezien wilt worden! Creatief en cool de weg op.

Trots op je creatie? Toon hem op de fietsparade bij de start van de Vuelta! 

       • Creatieve ontwikkeling
       • Met plezier op de fiets
       • Vergroot verkeersveiligheid door fietsverlichting
       • Leuk voor jong en oud
       • Voor fietsers & rollers!

Cycling4Climate

Voor iedereen \\ Vrijdag en zaterdagen

Houd je van een wedstrijdje fietsen? Op de spinners van Cycling4Climate kan je een wedstrijd houden tegen elkaar. Wie kan de meeste energie bij elkaar fietsen? Wie fietst er het hardst?

‘s Avonds kijk je online wie uit jouw klas of wijk de meeste stroom heeft opgewerkt in de Fietshub.

Meld je in de Fietshub ook direct aan voor het grote Cycling4Climate-event op 27 juni in Utrecht-centrum. Kom ook en help om de batterij van een elektrische auto op te laden! Check vast: www.cycling4climate.nl

Cycling 4 Climate
Hapje drankje

HAPJE EN EEN DRANKJE

Voor alle leeftijden \\ Vrijdag en zaterdag op alle locaties

Moe gefietst of gestept of voldaan na het maken van een mooi kunstwerk? Op alle locaties kun je wel wat lekkers te eten of drinken krijgen!