Lespakket voor scholen

Voor Utrechtse scholen uit het basis- en voortgezet onderwijs zijn onderstaande lespakketten beschikbaar. 

Lespakket Utrecht Schone Stad

Het programma Utrecht Schone Stad van de gemeente Utrecht is een van onze samenwerkingspartners. Onder begeleiding van Utrecht Schone Stad coaches worden op zaterdagen vanuit de Vuelta Fietshub clean-up acties georganiseerd in de wijken! Daarmee laten we de locaties van de Vuelta Fietshub een beetje schoner achter én zetten we het afval direct om in toffe nieuwe producten!

Echt Utrechts lespakket
Het gaat om een lespakket dat helemaal op maat is gemaakt, een echt Utrechts lespakket! Met dit lesmateriaal wil de gemeente scholen en leerlingen kennis bijbrengen en ze laten ontdekken hoe ze slim kunnen omgaan met (zwerf)afval.

Groep 6 t/m 8
Het lespakket voor basisscholen is speciaal voor groep 6 tot en met 8 ontwikkeld. Het bestaat uit digibordlessen (beschikbaar als pdf en PowerPoint) en instructies voor leerkrachten. Er zijn 3 verschillende lessen met filmpjes en opdrachten voor leerlingen. De filmpjes zijn speciaal gemaakt voor dit lespakket. Daarin zoeken de jonge afvalreporters Daysha en Jesper uit hoe we samen Utrecht schoon kunnen houden. 

*Let op: dit lespakket is geen onderdeel van het Vuelta Fietshub scholenprogramma en door scholen zelf apart te organiseren! 

VIDEO VOOR LEERLINGEN

Als voorproefje is er voor alle leerlingen een vrolijke uitlegvideo gemaakt over wielrennen. In het filmpje van zo’n 7 minuten wordt op een eenvoudige manier en met veel animaties, uitgelegd wat profwielrennen is. In deze tijden van online lesgeven, kan dit een extra element zijn voor alle leerkrachten.

LA VUELTA HOLANDA
IN DE KLAS

In het kader van la Vuelta Holanda is een online lespakket in de maak. Het lespakket richt zich op de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en de klassen 1 en 2 van het VMBO.  Door middel van een start, etappe en finish kan de docent zelf met weinig voorbereiding en flexibel een les samenstellen, die past bij de beschikbare tijd. Het lespakket is ervaringsgericht opgezet en sluit aan bij leerdoelen op gebied van biologie/verzorging, aardrijkskunde, maatschappijleer en lichamelijke opvoeding.

Dit lespakket komt in de loop van het voorjaar beschikbaar vanuit de organisatie van de Vuelta in Nederland, La Vuelta Holanda. 

Meer informatie volgt.