Lespakket voor scholen

Voor Utrechtse scholen uit het basis- en voortgezet onderwijs zijn onderstaande lespakketten beschikbaar. 

Lespakket Utrecht Schone Stad

Het programma Utrecht Schone Stad van de gemeente Utrecht is een van onze samenwerkingspartners. Onder begeleiding van Utrecht Schone Stad coaches worden op zaterdagen vanuit de Vuelta Fietshub clean-up acties georganiseerd in de wijken! Daarmee laten we de locaties van de Vuelta Fietshub een beetje schoner achter én zetten we het afval direct om in toffe nieuwe producten!

Echt Utrechts lespakket
Het gaat om een lespakket dat helemaal op maat is gemaakt, een echt Utrechts lespakket! Met dit lesmateriaal wil de gemeente scholen en leerlingen kennis bijbrengen en ze laten ontdekken hoe ze slim kunnen omgaan met (zwerf)afval.

Groep 6 t/m 8
Het lespakket voor basisscholen is speciaal voor groep 6 tot en met 8 ontwikkeld. Het bestaat uit digibordlessen (beschikbaar als pdf en PowerPoint) en instructies voor leerkrachten. Er zijn 3 verschillende lessen met filmpjes en opdrachten voor leerlingen. De filmpjes zijn speciaal gemaakt voor dit lespakket. Daarin zoeken de jonge afvalreporters Daysha en Jesper uit hoe we samen Utrecht schoon kunnen houden. 

*Let op: dit lespakket is geen onderdeel van het Vuelta Fietshub Scholenprogramma en dient door scholen zelf te worden aangevraagd.

LA VUELTA HOLANDA
IN DE KLAS

In het kader van de komst van Spaanse wielerkoers naar Nederland heeft de organisatie La Vuelta Holanda een online lespakket samengesteld voor  groep 7 en 8 basisschool en vmbo-1 en -2. Er zijn kant-en-klare lessen beschikbaar of je kan zelf een les samenstellen uit de 36 beschikbare werkvormen. Deze werkvormen zijn verdeeld over 4 thema’s (Fit voor de toekomst, Zorg voor de natuur, Iedereen doet mee, Vuelta algemeen), met verschillende moeilijkheidsgraden. Ook is er een speciaal Spaans-Nederlands wielerwoordenboek beschikbaar. In het menu voor docenten vind je alle informatie om aan de slag te gaan, met presentaties voor het digibord, filmpjes, en hand-outs die je kunt printen.