WAT IS ER TE DOEN?

De Vuelta Fietshub is een rondreizend dorpje in de vorm van een minifestival. Stap de welkomstpoort binnen en waan je in een wereld waar eigen regels gelden, waar je kunt spelen, beleven en maken. Een plek waar verleden, heden en toekomst samen komen… Bekijk hieronder wat er te doen is!  

Onderstaande activiteiten zijn aanwezig op alle locaties tenzij anders vermeld. 

scholenprogramma

vrijdag // voor bassischolen op inschrijving

Wandel met jouw klas de Vuelta Fietshub binnen, en leef je tijdens het scholenbezoek een uur lang uit met een tof programma met o.a. BMX-clinics en creatieve workshops! 

Het scholenprogramma is er voor basisscholen, groepen 7 en 8. Kijk voor meer informatie en de spelregels op onze speciale scholenpagina. 

Stichting Move

Pumptrack
Plastick Track

Leef je uit op de pumptrack! Onze mobiele BMX-baan vormt het middelpunt van ons fietsdorp. Pak een BMX of step en ontdek hoe de techniek op de pumptrack werkt! Niet alleen fietsend en steppend kun je de baan over, ook rollend op je skates, longboard, rolstoel en loopfiets kun je over de bulten van de baan! 

De pumptrack is niet zomaar een baan, deze is gemaakt van gerecycled plastic in ’s werelds grootste 3D-printer. Dit initiatief van Stichting Pumptrack zorgt niet alleen voor veel speelplezier maar ook bewustzijn over duurzaamheid en het milieu! 

Minigames
Fietswielspellen
Voorronde NK Slowbiken

Wie is het beste in slowbiken, fiets tikkertje en wie kan het beste sturen?! Verbeter je fiets skills bij de mini-games, de fietswielspellen en de voorronde van het NK Slowbiken 

Utrecht is jarig!

In 2022 vieren we vol trots dat
Utrecht 900 jaar stadsrechten heeft. 

Maar wat betekenen (stads)rechten eigenlijk voor jou? Wat maakt het stukje stad waar jij woont, jouw wijk, nu eigenlijk bijzonder en hoe wil jij dat jouw omgeving er de komende jaren uit komt te zien? 

Ga samen met onze crew op onderzoek uit en maak van jouw wensen en ideeën een tof kunstwerk! 

maakstation

Maak je eigen creatieve uitdossing zodat jij in augustus feestelijk langs het parcours van de Vuelta staat! 

sint maarten sculptuur

Bouw mee aan een groot lichtsculptuur!

De Sint-Maarten optocht is een grote happening in Utrecht in november 2022 waarmee de feestperiode rondom de viering van Utrecht 900 jaar wordt afgesloten. Tijdens de Vuelta Fietshubs bouwen we samen aan een grote verlichte fiets. Want de fiets mag in deze optocht natuurlijk niet ontbreken.
 

Week voor week, wijk na wijk, krijgt het sculptuur gestalte en jij kunt daaraan meebouwen! 

Sta jij langs de kant van de weg in november 2022 bij de
Sint-Maarten parade om de fiets te bewonderen?
 

ZWERFAFVAL CLEANUPS

zaterdag // om 11 uur en 14 uur 

Samen met je buren de buurt een stukje schoner maken – gewapend met een vuilniszak en knijper ga je op pad om het zwerfvuil in jouw buurt op te ruimen. De materialen krijg je van ons. Wil je vaker zwerfvuil opruimen? Dan mag je de knijper mee naar huis nemen. 

Tijdens de cleanup vertellen de Schone Stad Coaches van de Gemeente Utrecht je meer over de verschillende ‘afbreektijden’ van afval. Wist je bijvoorbeeld dat een stuk kauwgom minimaal 20 jaar nodig heeft om af te breken? 

Urban Sports bakfiets

Wil je kennismaken met BMX’en, skaten en steppen? Dat kan natuurlijk door een rondje over onze Plastic Track te rijden! Enthousiast geworden over deze nieuwe sporten? Dan willen wij natuurlijk dat je deze sporten ook na de zomer van 2022 kunt leren, bij jou in de wijk.  

Daarom ontwikkelen we een e-bakfiets met allerlei materialen zoals skateboards, toffe rails, ramps en obstakels waarmee jij je skills kunt verbeteren! 

Bekijk, test en beoordeel het eerste prototype van de Urban Sports Bakfiets in de Vuelta Fietshub en wij zorgen ervoor dat deze hippe bakfiets vanaf de zomer 2022 door Utrecht rijdt! 

RECYCLELAB

Het plastic afval dat opgehaald wordt, zetten we in het mobiele recyclelab van Plastic Fantastic om tot nieuwe producten die kunnen worden verwerkt in toffe kunst en versiering! 

Samen zorgen we voor een schoon stadsie en laten de Vuelta Fietshub locaties een beetje schoner achter! Doe je ook mee? 

muziek

Muziek is er natuurlijk ook! Maar niet alleen met een gezellig achtergrondmuziekje. Zing samen met jouw buurtgenoten en leer het enige echte Utrechtse Vuelta lied onder begeleiding van professionals! 

HAPJE & DRANKJE

 

Moe gespeeld of voldaan na het maken van een mooi kunstwerk? Op alle locaties kun je wel wat lekkers te eten of drinken krijgen! 

MAMS COFFEE & MORE

De lokale Utrechtse koffiebar MAMS serveert niet alleen heerlijke koffie, maar ook lekkere thee, verse jus, veggie & fruit smoothies.