Over de organisatie

De Fietshub is een project van SportUtrecht en Wielerplatform Utrecht in het kader van de komst van wielerronde La Vuelta naar Utrecht in de zomer van 2020.

SportUtrecht

SportUtrecht is de sportservice-organisatie voor Utrecht en omgeving en ondersteunt inwoners en sportaanbieders via vijf kerntaken: sportstimulering, sportclubadvies, topsport & talentontwikkeling, belangenbehartiging en sportpromotie.

Wij geloven dat sport gelukkig maakt, in vele opzichten. Het is daarom ons streven sport en bewegen een vaste waarde te laten zijn in het leven van iedere Utrechter. Iedereen die wil bewegen, in welke vorm dan ook, moet daar de mogelijkheid voor hebben. En voor wie sport en bewegen minder vanzelfsprekend is, zijn wij er om ze de kracht van sport te laten ervaren. Iedereen maakt deel uit van de samenleving, iedereen moet kunnen meedoen.

Sportplezier is in onze visie de sleutel. Sportplezier zorgt er namelijk voor dat mensen terugkomen en dat is de weg naar duurzame sport- en beweegparticipatie. Daarbij streven wij naar sporten in georganiseerd verband want georganiseerd sporten is duurzaam sporten. Plezier creëren we door Utrechters goed te leren bewegen, ze te inspireren en te verleiden met het juiste aanbod, ze een veilige en inspirerende sportinfrastructuur te bieden, ze zichzelf te laten ontplooien en door gezamenlijk sportsuccessen te vieren.

SportUtrecht krijgt subsidie van de gemeente Utrecht om bij te dragen aan een sportieve en gezonde stad.

www.sportutrecht.nl

Wielerplatform Utrecht

Wielerplatform Utrecht (WPU) vertegenwoordigt elf wielerverenigingen in Utrecht: U.W.&T.C. de Volharding, WV het Stadion, USWV De Domrenner (studenten), Lombok Peppers, RTC Domstad, Fietsclub Ledig Erf, CTC Fietsen, Vrouwenwielrennen Utrecht, CS030, Fietsclub Maximus Stampers en Fietsclub Tuindorp Stoempers. WPU organiseert wedstrijden, toertochten en wielercafés en streeft naar een breed, verenigingsoverstijgend aanbod voor zowel toer- als wedstrijdfietsers, jong en oud, met en zonder beperking.

WPU heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot spreekbuis over thema’s als wieleraccommodatie en fietsveiligheid richting Gemeente Utrecht, Provincie Utrecht en overige stakeholders in het (Utrechtse) wielrennen. Hierin werkt WPU nauw samen met Sport Utrecht.

www.wielerplatormutrecht.nl

Wieler Platform Utrecht

Legacy van de Fietshub

Met de Vuelta Fietshubs leveren we een bijdrage aan het zichtbaar maken van de komst van Vuelta naar Utrecht. We zorgen voor een feestje in de wijken, brengen meer mensen in aanraking met fietsen en wielrennen en streven naar meer verbinding, tussen inwoners, organisaties en ondernemers.

Maar we kijken verder dan de zomer van 2020 en zetten nu al in op het vervolg van (elementen uit) de Vuelta Fietshubs. Dan doen we door: 

  • Onderzoek en innovatie: we onderzoeken de waardering en effecten van deVuelta Fietshubs en vertalen de resultaten naar een innovatie op het gebied van fietsstimulering welke op de lange termijn wordt opgenomen in de vaste activiteiten van SportUtrecht en Wielerplatform Utrecht. 
  • Aanschaf van een eigen BMX-baan, de pump-track, van gerecycled plastic voor inzet binnen hetprogramma van de Fietsmeesters en andere evenementen. 
  • Visie wieleraccommodaties: In samenwerking met de Utrechtse wielerverenigingen verkennen we de kansen op dit vlak en zetten we onder andere in op het verbeteren van bestaande accommodaties en de aanleg van faciliteiten (pumptracks) in de wijken en een grotere stedelijke accommodatie. 
  • Samenwerkingen met langetermijn visie: we starten samenwerkingen voor de lange termijn en denken samen met onze samenwerkingspartners na over het vervolg op de Vuelta  
De Fietshub

Het laatste nieuws