Over de organisatie

De Vuelta Fietshub is een project van SportUtrecht in het kader van de komst van wielerronde La Vuelta naar Utrecht in de zomer van 2022.

SportUtrecht

SportUtrecht zet Utrecht in beweging.
Want sport en bewegen is een essentiële sleutel tot een gezond en gelukkig leven.

SportUtrecht is de sportservice-organisatie voor de gemeente Utrecht.

Sport maakt gelukkig, in vele opzichten. De organisatie streeft er dan ook naar om sport en bewegen een vaste waarde te laten zijn in het leven van iedere Utrechter. Iedereen die wil bewegen, in welke vorm dan ook, moet daar de mogelijkheid voor hebben. En voor wie sport en bewegen minder vanzelfsprekend is, is SportUtrecht er om ze de kracht van sport te laten ervaren. Iedereen maakt deel uit van de samenleving, iedereen moet kunnen meedoen.

SportUtrecht heeft hierin de rol van ambassadeur, aanjager, verbinder en expert in het domein van sport en bewegen. Het gaat hierbij van laagdrempelig beweegaanbod tot en met topsport. En hierbinnen wordt continue gebouwd aan een optimale infrastructuur, passende aanbod en een positief klimaat.

SportUtrecht krijgt subsidie van de gemeente Utrecht voor de uitvoering van haar opdracht.

SportUtrecht | fietsen

Fietsen brengt je verder!
De fiets is hét laagdrempelige middel om in beweging te komen en te blijven. Veel Utrechters kennen de voordelen van de fiets al. Het maakt en houdt je gezond, het is duurzaam, fijn om te doen en het houdt onze stad en regio bereikbaar. In onze fietsstad werken we er samen met onze partners aan om inwoners kennis te laten maken met de voordelen die fietsen je brengt. Juist voor inwoners die de kansen van de fiets nog niet of onvoldoende kennen, hebben we een gevarieerd aanbod met fietslessen en fietseducatie.

Het project Vuelta Fietshub valt onder de afdeling fietsstimulering van SportUtrecht.

Het laatste nieuws

Leren door te doen!

Trots kijken wij terug op onze samenwerking met Het BUREAU voor de Vuelta Fietshub. Het BUREAU is een initiatief van het Grafisch Lyceum Utrecht waar