Scholenprogramma

Basisscholen en scholen in het voortgezet onderwijs kunnen deelnemen aan het sportieve en educatieve programma van de Vuelta Fietshub. Je vindt ons rondreizende fietsdorp in verschillende wijken van de stad Utrecht. Ook komen we naar verschillende gemeenten in de provincie Utrecht. Op deze pagina vind je meer informatie over het scholenprogramma.

Stad Utrecht

Basisonderwijs

Basisscholen (groepen 7 en 8) worden uitgenodigd voor het scholenprogramma: een sportief en educatief programma op de vrijdagochtenden in de Fietshub bij hen in de wijk. 

Het scholenprogramma bestaat uit een bezoek aan de Fietshub van 80 minuten met de volgende activiteiten: 

  • Clinic Pump it up!
  • Muzikale workshop Street Beat! 
  • Theatervoorstelling Bike Brothers
 

In de clinic Pump it up! krijgen leerlingen uit het basisonderwijs een clinic op de BMX-baan in de Fietshub. 

In Street Beat! krijgen de leerlingen een muzikale workshop en bij de interactieve theatervoorstelling van de Bike Brothers wordt in de spelshow ‘Ken je fietsen’ onderzocht wat het publiek weet van de fiets in het algemeen en de Vuelta in het bijzonder.

Basisscholen (regulier én speciaal onderwijs) worden per email uitgenodigd voor dit programma.

Lespakket

Naast het scholenprogramma in de Vuelta Fietshub kunnen basisscholen (groep 7 en 8) ook gebruik maken van het lespakket. Dit lespakket is beschikbaar via La Vuelta Holanda. 

Voortgezet Onderwijs

Ook scholen in het voortgezet onderwijs zijn van harte welkom in de Vuelta Fietshub! Voor het voortgezet onderwijs hebben we een aantal activiteiten geprogrammeerd:

  • Mountainbike clinics
  • Clinics van de Team Jumbo-Visma Academy
  • Sportexperience
 
Mountainbike clinics op aanvraag
De mountainbike clinics worden op aanvraag in de Fietshubs georganiseerd. Heb je interesse om met jouw school/klas deel te nemen? Neem dan contact met ons op! De clinics worden gegeven door buurtsportcoach Bas Kwaaitaal.
 
Scholenprogramma Jumbo-Visma Academy
De Clinics van Team Jumbo-Visma Academy  hebben als doel meer jongeren in de leeftijden 15-18 jaar op de fiets te krijgen. Het gaat om klassen 4, 5 en 6 van de middelbare school. Door wielerclinics te organiseren proberen we de relatie tusse de school en de lokale wielervereniging op een duurzame wijze te versterken. De clinics worden in het voorjaar van 2020 georganiseerd op een aantal Utrechtse scholen.

SportUtrecht Sportexperience
Sportexperience is een jaarlijks evenement van SportUtrecht. Dit jaar vindt het evenement plaats van 10 t/m 12 juni 2020. De Sportexperience betekent drie dagen lang toffe sporten, muziek en cultuur! De wielerclinics van Team Jumbo-Visma Academy zijn onderdeel van Sportexperience.

Lespakket

Naast het scholenprogramma in de Vuelta Fietshub kunnen klassen 1 en 2 van het VMBO ook gebruik maken van het lespakket. Dit lespakket is beschikbaar via La Vuelta Holanda.

PROVincie Utrecht

Informatie over een scholenprogramma in de provincie Utrecht volgt later.