Oproep aan alle inwoners van Utrecht, denk mee in de ontwikkeling van de Skatepark Bakfiets

SportUtrecht ontwikkelt in samenwerking met De Fietskoerier Utrecht de Skatepark Bakfiets. De bakfiets is vanaf de zomer van 2022 in te zetten door collega’s en partners van SportUtrecht, met als doel zoveel mogelijk Utrechters kennis laten maken met Urban Sports.

Ik hoop dat de Vuelta Fietshub meer interesse voor fietsen en rolsporten aanwakkert bij mensen die dat voorheen nog niet of weinig hadden” vertelt Rik (30 jaar oud). Hij is drie dagen per week werkzaam bij De Fietskoerier Utrecht, de lokale fietskoeriersdienst die zorgt voor het duurzaam bezorgen van pakketjes in de stad. Met een zeer diverse “vloot” aan koeriersfietsen zijn ze inmiddels een bekende én opvallende verschijning op de Utrechtse fietspaden.

Urban Sports voor iedereen
Tijdens de Vuelta Fietshub rijdt De Fietskoerier Utrecht de bakfiets-in-wording naar de verschillende Fietshub-locaties met daarin de materialen als “ramps”, “rails” (soorten obstakels), als ook skateboards, skates en stepjes. Bezoekers kunnen de materialen testen en hen wordt gevraagd wat er zeker niet mag ontbreken in de uiteindelijke versie van de ‘Skatepark Bakfiets’. Met deze input wordt in de zomer van dit jaar de definitieve bakfiets gerealiseerd, die vanaf dat moment zal rondrijden.

Collega’s en partners van SportUtrecht kunnen de ‘Skatepark Bakfiets’ inzetten op plekken middenin de wijken, op de pleintjes waar kinderen en jongeren worden bereikt die niet vanzelfsprekend in aanraking komen met deze sporten.  “Met het idee van de skatepark bakfiets ontwikkelen we vanuit SportUtrecht letterlijk nalatenschap van de Fietshubs. Kinderen die bij ons kennismaken met BMX’en op de pumptrack, steppen en skaten/skateboarden hopen we op lange termijn in die wijken opnieuw te bereiken met dit (mobiele) aanbod. 

SportUtrecht is blij met de samenwerking met de Fietskoerier Utrecht die tijdens de Vuelta Fietshub ontstaan is. De samenwerking zorgt ervoor dat Utrechtse kinderen en jongeren ook na de Vuelta Fietshub kunnen blijven ontdekken hoe tof Urban Sports kunnen zijn.

Kom naar de Vuelta Fietshub!


Nieuwe urban sports locaties in ontwikkeling
Utrecht kent inmiddels een aantal succesvolle skateparken en momenteel wordt gebouwd aan de nieuwste aanwinst: de eerste asfalt pumptrack in het Noorderpark, ten noorden van Overvecht.

Begin dit jaar werd ook al een nieuw skatepark in het Willem-Alexanderpark in Leidsche Rijn geopend. Iedereen kan gebruik maken van dit soort toffe plekken, die inmiddels goed gevonden worden! Op vaste momenten in de week zijn onze buurtsportcoaches aanwezig met vast aanbod, onder de naam ‘Urban Sports Hub’. Extra aanbod middenin de wijken blijft nodig, want niet iedereen heeft de mogelijkheid om naar deze vaste locaties te komen. Juist voor díe wijken én voor díe kinderen en jongeren is er de Skatepark Bakfiets vanaf de zomer!

Leren door te doen!

Trots kijken wij terug op onze samenwerking met Het BUREAU voor de Vuelta Fietshub. Het BUREAU is een initiatief van het Grafisch Lyceum Utrecht waar