Vuelta Fietshub; rondreizend minifestival van SportUtrecht, een groot succes!

Vuelta Fietshub is een project en activatieprogramma van SportUtrecht in het kader van La Vuelta Holanda en Utrecht 900 jaar. Het rondreizende minifestival met activiteiten op het gebied van sport, bewegen, kunst, cultuur en duurzaamheid trok de afgelopen maanden door stad en provincie.

Het doel van het minifestival: zoveel mogelijk Utrechters in beweging krijgen, zorgen voor feest en ontmoeting in de wijken én de start van La Vuelta Holanda en de viering van Utrecht 900 jaar stadsrechten zichtbaar maken. De Vuelta Fietshub trok in de maanden mei tot en met augustus door alle Utrechtse wijken en daarnaast werden er ook een aantal locaties in de provincie Utrecht aangedaan.

Een groot succes door brede aanpak
In totaal liepen in de stad Utrecht rond de 3500 bezoekers door de welkomstpoort van het  minifestival en in de provincie waren dat er zeker 500. Daarnaast bezochten totaal 69 verschillende basisschoolklassen de Vuelta Fietshub met meer dan 1.200 scholieren. Een opkomst waar organisator, SportUtrecht, ontzettend trots op is. 

“De Vuelta Fietshub is meer dan alleen een rondreizend festival met een reeks van evenementen. Vanuit SportUtrecht grijpen we het feestjaar 2022 met de Vueltastart en viering van Utrecht 900 jaar stadsrechten aan om nog meer Utrechters in beweging te krijgen. De Vuelta Fietshub heeft daaraan een extra boost gegeven en onze activiteiten breder getrokken dan alleen sport en bewegen. Want ook via kunst, cultuur en onderwerpen als duurzaamheid zijn inwoners van Utrecht te activeren. Het vervolg van het project en daarmee opvolging van de activiteiten is minstens zo belangrijk voor de toekomst. Daar gaan we vanaf dit najaar volop mee door in bestaande als nieuwe programma’s en projecten van SportUtrecht” verteld Floor Kok vanuit haar rol als projectleider. 

Legacy van de hub
Alle activiteiten, materialen, samenwerkingen en verkregen kennis krijgen na afloop van het project een vervolg. In activiteiten en bestaande of nieuwe projecten van SportUtrecht en/of partners. De tijdens het project ontwikkelde visie om in de toekomst beter te kunnen sturen op maatschappelijke impact van grote (topsport)evenementen is vastgelegd in een aanpak waarmee SportUtrecht vanaf het najaar van 2022 aan de slag gaat. 

Meer weten over de Vuelta Fietshub? Neem dan contact op met onze projectleider Floor Kok

Leren door te doen!

Trots kijken wij terug op onze samenwerking met Het BUREAU voor de Vuelta Fietshub. Het BUREAU is een initiatief van het Grafisch Lyceum Utrecht waar