Rupert: “Ik hoop inwoners te inspireren om samen met buren de buurt een stukje schoner te maken”

Rupert Faneyte is trotse inwoner van de Utrechtse wijk Oudwijk. “De parken in Utrecht zijn prachtig. Het leven in Utrecht is een feestje”. Sinds een half jaar is Rupert een van de drie Utrecht Schone Stad Coaches (USCC) van onze gemeente. “Ik ben ontzettend trots op mijn stad en vind het fantastisch om ook andere inwoners te enthousiasmeren om te helpen onze eigen stad schoon te houden”.

Hart en ziel om de stad schoon te houden

“Ik heb in Utrecht gestudeerd, ik woon in Oudwijk in Utrecht. Mijn kinderen zijn hier geboren. Ik ben mijn hart verloren in en aan Utrecht. De parken in Utrecht zijn prachtig. Het leven in Utrecht is een feestje. Alle wijken in Utrecht zijn belangrijk en de moeite waard om te koesteren”. 

In het dagelijks leven is Rupert Schone Stad Coach, waarvan er momenteel in Utrecht drie actief zijn. Deze coaches zetten zich met hart en ziel in om de stad schoon te houden. Zij praten met bewoners hoe zij het beste met afval kunnen omgaan en geven voorlichting op scholen over afval en ongedierte. “Gemeente Utrecht heeft ervoor gekozen om alle Schone Stad Coaches op de fiets op pad te sturen tijdens hun werk. Utrecht is volledig ingericht om je zo gemakkelijk mogelijk met je fiets door de stad te kunnen verplaatsen. Wij gaan voor een groene stad en daarom is fietsen een “way of life””. aldus Rupert. 

Mensen uit de buurt inspireren

Dat de Vuelta haar koers maakt naar Utrecht vindt Rupert geweldig. “Het brengt heel veel toeristen naar Utrecht, veel gezelligheid, maar helaas ook veel zwerfafval. In mijn rol van Schone Stad Coach organiseer ik daarom in aanloop naar de Vuelta diverse cleanup acties in de Vuelta Fietshubs. Ik hoop hiermee inwoners te inspireren om samen met hun buren de buurt een stukje schoner te maken en samen in beweging te komen. Ik hoop dat dit inwoners motiveert om vaker op pad te gaan met een knijper en vuilniszak, zodat we samen zorgen voor een Utrecht zonder zwerfafval.” Daarnaast hoopt Rupert op veel mensen die ook na de Vuelta willen terugkeren naar Utrecht. Een schone stad en heel veel leuke en mooie herinneringen. 

Doe ook mee aan een cleanup actie!

Rupert ziet de Vuelta Fietshubs als de ideale gelegenheid om zoveel mogelijk contacten op te doen met inwoners uit zijn stad. Ook hoopt Rupert na de cleanup acties op veel aanmeldingen van scholen voor een gastles van een van de enthousiaste Utrecht Schone Stad Coaches. Wil jij ook in beweging komen, nieuwe buurtbewoners ontmoeten en helpen jouw wijk een beetje mooier en schoner te maken? Op elke zaterdag wordt er een cleanup actie georganiseerd, kijk in onze agenda wanneer de Vuelta Fietshub aanwezig bij jou in de wijk!