De inschrijving voor het speciale scholenprogramma is open! 

Op de vrijdagochtend organiseren we in iedere Vuelta Fietshub een scholenprogramma waaraan basisscholen kosteloos kunnen deelnemen! Speciaal voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 is een actief programma samengesteld met allerlei toffe onderdelen. Meld je aan en kom met jouw schoolklas(sen) naar dit rondreizende minifestival!

Data en locaties

De Vuelta Fietshub trekt van mei tot juni door de gemeente Utrecht. Bekijk hier het overzicht wanneer dit rondreizend minifestival bij jou in de buurt komt.

Wat is er te doen?

  • BMX-clinics op de plastic pumptrack 
    Ervaar de snelheid en techniek van fietsen en steppen over deze BMX-track.
  • Toffe fietsgames 
    Verbeter je fiets skills en speel leuke spelletjes
  • Creatief programma 
    Bezoek de mini-experience: leer meer over jouw wijk en wat (stads)rechten voor jou betekenen én bouw mee aan een kunstwerk! 
Stichting Move

De smaak te pakken voor nog een rondje?

Ook op vrijdagmiddag en de hele zaterdag is van alles te beleven in de Vuelta Fietshub. Zo kan je op zaterdag meehelpen om jouw wijk een beetje schoner te maken door aan te haken bij de clean-up actie van Utrecht Schone Stad. Of zing uit volle borst mee met het Utrechtse Vuelta lied! En natuurlijk staat een lekker bakje koffie klaar. 

Lespakket Utrecht Schone Stad

Onder begeleiding van Utrecht Schone Stad coaches worden op zaterdagen vanuit de Vuelta Fietshub clean-up acties georganiseerd in de wijken.  Scholen die ook aandacht willen besteden aan het omgaan met (zwerf)afval kunnen gebruikmaken van een speciaal (digitaal) lespakket. Dit pakket bestaat uit digibordlessen en instructies voor leerkrachten. Er zijn 3 verschillende lessen met filmpjes en opdrachten voor leerlingen. In de filmpjes zoeken de jonge afvalreporters Daysha en Jesper uit hoe samen Utrecht schoon te houden.  

Lespakket La Vuelta Holanda

In het kader van la Vuelta Holanda is een online lespakket in de maak. Dit lespakket richt zich op de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en de klassen 1 en 2 van het VMBO.  Door middel van een start, etappe en finish kan de docent zelf met weinig voorbereiding en flexibel een les samenstellen, die past bij de beschikbare tijd. Het lespakket is ervaringsgericht opgezet en sluit aan bij leerdoelen op gebied van biologie/verzorging, aardrijkskunde, maatschappijleer en lichamelijke opvoeding. Dit lespakket komt in de loop van het voorjaar beschikbaar vanuit de organisatie van de Vuelta in Nederland, La VueltaHolanda.