Wim: “Pak je fiets en trek er samen op uit, met een bakkie, want dat hoort erbij!”

Wim van der Poel is oprichter en eigenaar van MAMS coffee & more met twee vestigingen in Utrecht en een vestiging in Arnhem. In het dagelijks leven is hij druk bezig om alle locaties draaiend te houden. “We maken alles zelf, je krijgt het gevoel alsof je hier bij je ouders thuis bent. MAMS is een plek waar je je op je gemak voelt en waar je jezelf kan zijn. Want dat vinden wij belangrijk!”

Een begrip in de wielerwereld

MAMS Coffee is een begrip in de Arnhemse binnenstad. Aan het Willemsplein genieten Arnhemmers sinds 2015 van de steengoede koffie. Sinds 2018 is er ook een succesvolle locatie op het Utrecht Science Park in een van de gebouwen van de Hogeschool Utrecht. In mei 2020 opende MAMS in de Utrecht-oost een derde vestiging.

“Persoonlijk fiets ik nauwelijks, sorry. Echter vind ik sport en bewegen wel erg belangrijk”. Dat Wim sporten en bewegen een warm hart toedraagt is in de afgelopen jaren wel duidelijk geworden. Zo is MAMS een begrip onder de topsporters, waaronder ook de Baanwielrenners en BMX-ers. Op de trainingslocatie van de TeamNL BMX’ers op topsportcentrum Papendal staat een door MAMS gesponsorde koffiemachine, zodat ze ook daar van de heerlijke ‘bakies’ kunnen genieten. Daarnaast ondersteunt MAMS ook de Jelle van Gorkom Foundations, de stichting van oud-BMX’er Jelle van Gorkom die mensen met hersenletsel steunt


Aandacht voor gezondheid, bewegen en duurzaamheid

Dat MAMS graag betrokken is bij het rondreizende minifestival  Vuelta Fietshub komt daarom niet onverwacht. Wim is graag betrokken bij maatschappelijke initiatieven. Goed nieuws dus voor de Utrechtse liefhebbers van fietsen en koffie! Op de zaterdagen in de Vuelta Fietshub wordt een Mobile Coffee Unit van MAMS neergezet. Zo kunnen bezoekers niet alleen plezier maken op de pumptrack gemaakt van gerecycled plastic of meedoen aan een van de vele activiteiten, maar ook bijkletsen en relaxen met een heerlijke kop koffie of een andere versnapering. Daarnaast zorgt MAMS Coffee voor de verzorging van de organisatie en de vrijwilligers van de Vuelta Fietshub. 

“La Vuelta is natuurlijk een mega sportevenement dat Utrecht nog beter op de kaart zal zetten, hopelijk kan onze samenwerking met de Fietshub ook MAMS in Utrecht nog wat zichtbaarder maken. Daarnaast hoop ik dat de Vuelta Fietshub een startpunt is voor meer van dit soort projecten binnen de Utrechtse de wijken. Het is belangrijk om blijvend aandacht te vragen rond het belang van gezondheid, bewegen en duurzaamheid. Zonder aandacht te verliezen voor de “funkant” daarvan, want dat is minstens zo belangrijk!” aldus Wim.


Zin in een bakkie?

Benieuwd waar je de lekkere koffie van MAMS kunt scoren? Of ben je opzoek naar een leuke plek in jouw wijk waar je elkaar kunt ontmoeten? Check snel onze agenda en zie wanneer ons minifestival bij jou in de wijk is.