Duurzame Ontdekbus

Duurzame ontdekbus

Ontdekken, proefjes, zelf dingen maken en aan de slag met techniek? Wat duurzaamheid betekent ontdek je bij de Duurzame Ontdekbus. Een bus die rijdt op groen gas. Een bus waarvan de elektriciteit wordt opgewekt door een zonnepaneel. Een bus vol duurzame snufjes voor nieuwsgierige kinderen.

Door middel van spannende proefjes maken kinderen kennis met het begrip duurzaamheid en leren ze op een leuke, speelse manier dat we in kleine stapjes onze ecologische voetafdruk al kunnen verkleinen.

Workshops op het gebied van duurzaamheid en techniek, open inloop en leuke duurzame activiteiten voor evenementen. De Duurzame Ontdekbus biedt met zo’n 30 proefjes en experimenten een afwisselend en inspirerend programma waarbij kinderen aan de hand van instructiekaarten zelfstandig kunnen werken.

Door onderzoek en experiment ontdek je bij de Duurzame Ontdekbus dat je voor een duurzame toekomst héél veel zelf kan doen en dat bezig zijn met techniek en duurzaamheid vooral gewoon leuk is!

In de Vuelta Fietshub is de Duurzame Ontdekbus er op alle zaterdagen voor een uitgebreid workshop programma!

Het laatste nieuws

Leren door te doen!

Trots kijken wij terug op onze samenwerking met Het BUREAU voor de Vuelta Fietshub. Het BUREAU is een initiatief van het Grafisch Lyceum Utrecht waar