Utrecht 900

utrecht 900

Utrecht is jarig. In 2022 vieren we vol trots dat Utrecht 900 jaar stadsrechten heeft. Utrecht: de stad die we samen zo mooi hebben gemaakt. Waar de deuren altijd open staan. Waar we elkaar zien, waar we aandacht hebben voor elkaar. Kijk om je heen en zie wat we samen hebben bereikt. Samen zijn wij Utrecht. Al 900 jaar. En samen maken we Utrecht nog mooier. Morgen, overmorgen – en over nog eens 900 jaar. Maar eerst vieren we feest, en de hele stad viert mee!

Het thema van onze verjaardag is ‘Stad zonder muren’: open, betrokken, gastvrij en verbonden met elkaar. We hopen dat elke wijk, elke straat, elke bewoner meedoet met dit bijzondere verjaardagsfeest.

Met de Vuelta Fietshub vieren we de verjaardag van Utrecht mee! We staan in onze educatieve programmering stil bij de betekenis van stadsrechten en gaan in onze creatieve programmering hiermee aan de slag.

Het laatste nieuws

Leren door te doen!

Trots kijken wij terug op onze samenwerking met Het BUREAU voor de Vuelta Fietshub. Het BUREAU is een initiatief van het Grafisch Lyceum Utrecht waar