Veilig Verkeer Nederland

Veilig Verkeer Nederland

Veilig Verkeer Nederland is dé maatschappelijke organisatie die -al 90 jaar- werkt aan verkeersveiligheid in Nederland. Wij geloven dat we mensen betrokken moeten houden bij verkeersveiligheid. Daarom bundelen wij krachten van verkeersdeelnemers, overheden, bedrijven en duizenden vrijwilligers. Samen maken we ons verkeer veiliger. 

Wij activeren mensen en organisaties om zich in te zetten voor de verkeersveiligheid in ons land. Wij ontwikkelen educatieve programma’s en campagnes om weggebruikers bewust te maken van hun gedrag in het verkeer. Onder het motto ‘Meedoen is makkelijk’ laten wij iedereen zien dat het heel makkelijk is om een bijdrage te leveren aan meer verkeersveiligheid.  

Veilig Verkeer Nederland wil fietsgebruik bevorderen. Fietsen is natuurlijk gezond en houdt mensen mobiel. En we willen dat kinderen – veel meer nog dan nu – fietsend aan het verkeer deelnemen. Eerst onder begeleiding van een ouder, en later zelfstandig. Hoe meer je oefent in het echte verkeer, hoe meer verkeerservaring je opdoet.

SportUtrecht en Veilig Verkeer Nederland werken al geruime tijd samen in het kader van fietseducatieprogramma’s in de stad Utrecht, bijvoorbeeld rond het Praktisch Verkeersexamen. In de eerste twee Vuelta Fietshubs wordt de verbinding gelegd tussen de finish van dit verkeersexamen en een bezoek aan de naastgelegen locatie van de Vuelta Fietshub.

Het laatste nieuws

Leren door te doen!

Trots kijken wij terug op onze samenwerking met Het BUREAU voor de Vuelta Fietshub. Het BUREAU is een initiatief van het Grafisch Lyceum Utrecht waar