Team Vuelta Fietshub goed zichtbaar bij Afvlagavond La Vuelta Holanda

Op maandag 4 april vond de ‘Afvlagavond’ van het activatieprogramma van La Vuelta Holanda plaats. Team Vuelta FIetshub was hier natuurlijk bij! Samen met alle organisatoren en parcoursgemeenten uit Utrecht werd vooruitgekeken naar de activiteiten die eraan gaan komen!

Klaar voor de start

Zodra de koersdirecteur vanuit de auto met de vlag heeft gewapperd, kunnen de renners los en gaat de koers echt beginnen! En klaar om te beginnen, dat zijn ook de veel organisatoren die rondom deze Spaanse wielerkoers allerlei fantastische activiteiten en events organiseren. Mooi om tijdens deze feestelijke avond te zien welke initiatieven er in de stad en provincie op de planning staan.

Ook de Vuelta Fietshubs kregen een podium op deze avond. Projectleider Floor Kok heeft een korte presentatie gegeven over de plannen van dit rondreizend minifestival. En ze benadrukte ook nog maar eens de unieke combinatie van het programma rond de verschillende thema’s sport, fietsen, creativiteit, duurzaamheid en feest.

Vuelta als vliegwiel

Vanuit SportUtrecht wordt de Vuelta aangegrepen om meer Utrechters in beweging te krijgen. Niet alleen voor en tijdens de Vuelta periode, maar juist ook daarna. Alle activiteiten, maar ook de materialen en de samenwerkingen in het project Vuelta Fietshub krijgen na afloop een plek binnen de Utrechtse sportorganisatie.

Samenwerken en verbinden

De afvlagavond werd afgesloten met interessante workshoprondes en een gezellige netwerkborrel.

Tof om samen met de andere organisatoren kennis en ervaringen uit te wisselen en nieuwe verbindingen te leggen die zorgen voor een nog mooier Utrechts feestje in 2022!

Floor Kok, projectleider Vuelta Fietshub

Landelijke kick-off op 12 mei

Op donderdag 12 mei is het dan echt zo ver! Op die dag is het nog 100 dagen tot de start van de Vuelta in Utrecht. De Vuelta Fietshub wordt die middag officieel geopend met een feestelijk programma én in de avond vindt de landelijke kick-off van La Vuelta Holanda en het officiële aftelmoment om 19:00 uur plaats in het centrum van Utrecht, op de Neude.

Vragen of wil je meer weten?
Neem dan contact op via

Blijf op de hoogte via onderstaande social media kanalen